Agenda

20

juni

2024

Speciaal biercafé Van Der Geest

Hier aanmelden

Gif laden

Avond met ONNO, spreker Marnix van Rij.

Beste leden van de SoN,
 
Namens het bestuur van de SoN nodig ik u graag uit voor de SoN-avond op donderdag 20 juni aanstaande. Dit is een combi avond met de ONNO.
 
Deze avond hebben we een zeer bijzondere spreker kunnen boeken en wel in de persoon van Marnix van Rij, Staatssecretaris van Financiën.
 
Hij is lid van het CDA en zat voor die partij van 2015 tot 2019 in de Eerste Kamer. Nadien was hij ook nog interim-partijvoorzitter. Van 2021 tot 2021 was Van Rij regeringscommissaris op Sint Eustatius.
 
Marnix van Rij is fiscalist. Hij is ruim 20 jaar partner geweest bij Ernst & Young, het tegenwoordige EY. Hij speelt als staatssecretaris van Financiën een centrale rol in het kabinetsbeleid en bij het opstellen van de Rijksbegroting. Hij is onder meer mede-verantwoordelijk voor het vestigingsbeleid voor het bedrijfsleven. Hierbij zijn de vennootschapsbelasting en de Bedrijfsopvolgingsregeling van groot belang. Van Rij is ook belast met de veelbesproken herziening van box 3.
 
Marnix van Rij geldt als één van de meest invloedrijke politici in de Den Haag.
 
Wij hopen op een grote opkomst op deze interessante en ongetwijfeld gezellige avond!
 
Locatie:            Speciaal Biercafé Van der Geest
Datum:             Donderdag 20 juni
Koffie:              20:00 uur
Spreker:           20:30 uur
.
Marnix van Rij

Verslag

31

mei

2024

SoN jaarlijkse uitgaansdag

Verslag volgt snel.

Bootjevaren op de Vecht

Verslag

16

mei

2024

De historie van De Atlantikwall Noordwijk, spreker André van der Niet.

Verslag volgt snel.

André van der Niet

Verslag

11

april

2024

Algemene LedenVergadering 2024

Verslag volgt snel.

Karikaturist Gerard

Verslag

28

maart

2024

Locatie: VVSB Businessclub

Laat je inspireren door topspreker Dominique Schreinemachers!

Een Top(gun) spreekster die vertelde over dingen waar menig man zich drie keer voor achter de oren zou krabben.
Een spectaculair verhaal met een boost en zo heet haar bedrijf ook, de Boost Company. Waarmee werd begonnen waren de kreten rationeel en emotioneel.
Haar en deze boodschap ondersteund met een enthousiast gebracht verhaal met fraaie foto-filmbeelden van haar opleiding en ervaringen in oorlogsgebied.

Dit allemaal in de prachtige ruimte (kan je geen kantine meer noemen) van VVSB samen met hun businessclub leden, de Herenclub van de Zilk en ONNO.

En dat allemaal op een extra avond buiten onze eigen avonden. Geweldig, weer een momentum om niet te vergeten.

Dominique Schreinemachers

Verslag

14

Maart

2024

Bedrijfsbezoek aan Joost Wesselman

Met de bus van Brouwer kwamen we met een groot aantal leden ’s middags om 16.00 in Roelofarendsveen aan. Eigenaar Joost Wesselman stond ons al op te wachten om een rondleiding te geven bij Wesselman Flowers. Dit is het productiebedrijf van Joost met grote aantallen tulpen en een mooie organisatie

Al onze vragen, van zowel de kenners als van de ”leken” onder ons, werden kort en duidelijk maar doorspekt met zijn humor en logica door Joost beantwoord.

Daarna met de bus door naar de locatie van “Tulpen.nl”, het verwerkingsbedrijf van zijn producten.
We zagen een grote diversiteit aan verpakkingslijnen met een indrukwekkende verwerkingssnelheid, dit alles in een perfecte logistieke organisatie.

Daarna waren we uitgenodigd in het mooie plaatselijke restaurant Poco Mas waar we als afsluiting een uitgebreide presentatie van Joost kregen. Historie en ontwikkelingen van zijn organisatie werden toegelicht en ook zijn meest recente project werd bekendgemaakt , een volledig nieuwe en grotere locatie geschikt om zijn verwachte groei op te vangen.

Na een woord van dank van de voorzitter en de bijbehorende bloemen voor Joost was het tijd voor het walking- diner en keerden we rond 22.00 uur met de bus weer huiswaarts.

Een mooie ervaring rijker van een mooi bedrijfsbezoek waar nog menig keer over nagepraat en teruggedacht zal worden.

Joost Wesselman

Verslag

08

Februari

2024

GEWELDIG en Genoten!

Dat hebben we zeker en niet in het minste de twee ‘ Rob-en’ van de Rotary Challenge reis en het verslag ervan.
In een bomvolle zaal bij het Wapen, waar ze trouwens wel een paar stoelen bij mogen kopen, stonden voor ons twee enthousiaste kerels te vertellen over hun ervaringen. Die waren niet mis en eigenlijk zouden ze er nog uren over kunnen praten. Dat hebben we dan ook een beetje in klein comité gedaan.

Dank mannen voor het delen van deze geweldig ervaring! 

Rob Kool en Rob Arts

Verslag

11

Januari

2024

SoN bijeenkomst, spreker Fred Duijnstee

Tijdens deze SoN bijeenkomst wierp onze gastspreker,Fred Duijnstee van de Gebra zoals we hem inmiddels kennen heeft het nieuwe jaar ingeluid met een geweldig fraaie presentatie over zijn komst in Noordwijkerhout, zijn eerste klant op zaterdagochtend en het verloop naar inmiddels Gebra – Schoonderbeek. Een echte ondernemer uit Katwijk die zich inmiddels ook Noordwijkerhouter voelt en mag noemen.

Dank Fred voor deze avond die we daarna nog een paar uurtjes mochten vieren.

Fred Duijnstee

Verslag

14

December

2023

Het is de toon die de muziek maakt!

Jan Aandewiel, je gelooft het bijna niet maar begonnen in de Schoolstraat in een (piep) kleine winkel. Zeker niet als je nu daar op de Keyserswey no 63 staat tussen alle instrumenten. Na een uitgebreide verhaal door Jr. over het verloop van Music all In had Jan had een verrassing voor ons. Elk vogeltje zingt zoals het is gebekt en dat zingen hebben we naar een hoger niveau getild door de hulp van House of Music. Geweldig zoals die gasten en de gasten het deden. Daarna genoten van zoals we graag doen van een hapje en drankje.

Oh ja, er stond best veel fietsen buiten … dan weet je het wel.

Jan Aandewiel

Verslag

25

November

2023

SoN Feestavond!

Feestavond SoN 2023 op ons eigen dorp bij Landgoed Tespelduyn.
25 november zijn we weer in grote getallen met partners bij elkaar gekomen om het jaarfeest te vieren. Een heerlijk walking diner met leuke muziek erbij. In het begin word er altijd even afgewacht, maar uiteindelijk gingen de voetjes natuurlijk nog even van de vloer en werd er volop gedanst.
Iedereen weer bedankt voor deze prachtige avond!

Verslag

09

November

2023

De fiscale wereld staat weer behoorlijk op zijn kop.

Tijdens deze SoN bijeenkomst wierp onze gastspreker, Marcel Wiebus, een kritische blik op de recente ontwikkelingen in de fiscale wereld, met name gericht op de nieuwe wetgeving voor inkomen uit sparen en beleggen.

Zorgwekkend deelde hij mee dat De Hoge Raad dreigt deze wetgeving naar de prullenbak te verwijzen, wat voor onzekerheid zorgt bij belastingprofessionals en ondernemers.

Volgens Marcel maken politici gebruik van onorthodoxe tariefsverhogingen om snel geld te genereren voor hun verkiezingsstunts.
Hij benadrukte dat ondernemers hierdoor opnieuw fungeren als pinautomaat, wat de bedrijfsvoering bemoeilijkt.

Met de jaarwisseling in zicht stelde Marcel de prangende vraag: wat moeten belastingplichtigen nu doen?
Hij moedigde aan tot voorzichtigheid en benadrukte het belang van het volgen van de laatste ontwikkelingen in de wetgeving.
Daarnaast adviseerde hij belastingprofessionals om proactief te zijn in het monitoren van wijzigingen en het aanpassen van strategieën om mogelijke risico’s te beperken.

De boodschap van Marcel was duidelijk: ondernemers moeten zich bewust zijn van de onzekerheden in het fiscale landschap en zich goed laten informeren om weloverwogen beslissingen te nemen in aanloop naar het nieuwe jaar.

Op een weloverwogen 2024!

Verslag

13

Oktober

2023

De Duinpan

Never give up! Racen is ondernemen!

Vrijdag 13 oktober jl hadden De Heerenclub De Zilk, de ONNO en de Sociëteit Noordwijkerhout de eer om Tim Coronel in De Duinpan te verwelkomen voor een inspirerende presentatie. Tim Coronel, een bekend gezicht in de autosportwereld en een ervaren coureur, deelde zijn opmerkelijke ervaringen en inzichten met betrekking tot verschillende aspecten van de autosport en ondernemerschap.

De avond begon met een boeiend relaas over de Dakar-rally, waarin Tim Coronel zijn persoonlijke ervaringen deelde. Dakar staat bekend als een van de zwaarste en meest uitdagende autoraces ter wereld, en Tim heeft meerdere keren deelgenomen aan dit avontuurlijke evenement. Zijn verhalen over doorzettingsvermogen, veerkracht en teamwork illustreerden de intense aard van de rally en dienden als een bron van inspiratie voor de aanwezigen.

Een ander hoogtepunt van de avond was de bespreking van Max Verstappen. Tim deelde inzichten over het talent en de vastberadenheid van Verstappen en benadrukte het belang van het principe “Never Give Up” in de motorsport. Deze motivatie geldt niet alleen voor de racesport maar kan ook worden toegepast op diverse aspecten van het leven en zakendoen.

Tim verbond ook racen met ondernemen, waarbij hij benadrukte dat beide disciplines opmerkelijke overeenkomsten vertonen. Het beheren van een raceteam en het runnen van een bedrijf vereisen strategie, planning, teamwork en het vermogen om snel te reageren op onverwachte situaties. Het concept van racen als ondernemen werd met levendige voorbeelden uit de praktijk gepresenteerd, waardoor de toehoorders een dieper inzicht kregen in de parallellen tussen deze twee werelden.

De avond werd afgesloten met een interactieve vraag- en antwoordsessie, waarbij het aanwezigen de kans kregen om persoonlijke vragen te stellen aan Tim. Deze gelegenheid bood een unieke kans voor de aanwezigen om rechtstreeks van een ervaren autosportprofessional te leren en waardevolle inzichten op te doen.

Iedereen was het erover eens dat de presentatie van Tim Coronel goed in elkaar stak, waarbij de passie voor autosport, doorzettingsvermogen en ondernemerschap centraal stonden. De avond liet een blijvende indruk achter en bood de aanwezigen stof tot nadenken over hoe ze de principes van de autosport in hun eigen levens en zakelijke ondernemingen konden toepassen.

 
Tim Coronel

Verslag

14

September

2023

SoN bijeenkomst, Watertoren Bollenstreek

De SoN bracht donderdag een boeiend bezoek aan de Watertoren Bollenstreek, waar wij gastvrij werden ontvangen door Ad Wijnhout en Lars Bouwman. Via een zeer informatieve presentatie en een rondleiding boden zij ons een fascinerende inkijk in de 100 jaar geschiedenis van deze iconische watertoren.

Ad nam ons mee in zijn passie, zijn Life Long vision, zijn AW Groep, haar kernactiviteiten en het belang van jonge, innovatieve en ambitieuze medewerkers, waarbij het adagium ‘iedereen mag meedoen’ voorop staat.

Daarna vertelde architect Lars Bouwman ons alles over de  uitdagingen van het omtoveren van een 100 jaar oude landmark in een inspirerend vergadercentrum en zijn keuze daarbij voor het gebruik van state-of-the-art innovaties, technologieën en materialen.

Ad en Lars leidden ons vervolgens door de indrukwekkende watertoren. Uit de reacties bleek wel dat de aanwezigen onder de indruk waren van alle zorg en toewijding die nodig zijn om zo’n historisch monument te behouden.

De SoN verliet de Watertoren Bollenstreek met een grote waardering voor dit 100 jaar oude architectonische meesterwerk.

Aan het eind van de avond was iedereen het roerend met elkaar eens dat dit ontwerp van Ad en Lars, met als doel het behoud van dit erfgoed, dheeft verdiend.

Ad Wijnhout

Verslag

25

Augustus

2023

SoN BBQ

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de jaarlijkse knallende barbecue, dit keer op de Mariahoeve van Patrick en Mariëlle en man, wat een feest was het!

De sfeer was ongedwongen en vrolijk, er werd gelachen, gekletst en genoten van een fantastische barbecue. De muziek van zanger Martijn voegde een extra dimensie toe en zorgde ervoor dat de dansvloer snel gevuld raakte.

Kortom, de barbecue van de SoN was een daverend succes. Top eten, goede muziek en geweldige mensen – wat wil je nog meer? We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Speciale kudos aan Sjaak en Eric, de ware meesters van de barbecue en Patrick en Mariëlle voor hun gastvrijheid.

Genoten van een heerlijke BBQ

Verslag

10

Augustus

2023

SoN Zomerborrel.

De zomerborrel bij Cafe Van der Geest was wederom een gezellige samenkomst. 
Onder het genot van verfrissende drankjes en in een zomerse ambiance werd veel gelachen, bijgepraat en genoten van een sfeervolle bijeenkomst.

Genieten van speciaalbier

Verslag

13

Juli

2023

SoN samen met ONNO Zomerborrel.

De zomerborrel van de SoN en de ONNO juli 13 jl bij café Het Feest van Harry was een geslaagd evenement.

Het mooie weer, de grote opkomst en het optreden van zangeres Carin Meiland maakten de avond extra speciaal.

Iedereen heeft genoten van de gezelligheid, het netwerken en de entertainment, en zowel de SoN als de ONNO kunnen terugkijken op een succesvolle zomerborrel.Carin Meiland

Verslag

15

Juni

2023

SoN samen met ONNO, Spreker Richard Emmerink

15 juni jl vond in Cafe Van der Geest de tweede gezamenlijke bijeenkomst van SoN en ONNO plaats.
De besturen van beide organisaties waren verheugd om Richard Emmerink, Director Strategy & Airport Planning bij Schiphol, als spreker te verwelkomen. Emmerink presenteerde een interessante visie op de toekomstige doelen van Schiphol en de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid binnen de luchtvaartsector. Zijn presentatie bood waardevolle inzichten en leidde tot levendige discussies onder de aanwezigen.
Het evenement werd als succesvol beschouwd, waarbij deelnemers niet alleen waardevolle kennis opdeden en zelfs contacten legden om samen te werken aan een duurzame toekomst voor de luchtvaart.

Richard Emmerink

Verslag

16

Juni

2023

SoN Jaarlijkse uitgaansdag 16 juni 2023

Op een zonnige dag in juni, op 16 juni, vond het jaarlijkse uitje van Sociëteit Noordwijkerhout naar Amsterdam plaats.
Bij aankomst in Amsterdam begon het avontuur met de Amsterdam Experience. Een hoogtepunt van deze ervaring was een virtuele vlucht over heel Nederland, waarbij de leden een uniek perspectief kregen op de prachtige landschappen en iconische locaties van het land. Het was een adembenemende ervaring om vanuit de lucht te genieten van de veelzijdigheid en schoonheid van Nederland.
Na de opwindende vlucht was het tijd om even op te frissen en wel in Restaurant Eerste Klas, dat gevestigd is in het historische Centraal Station van Amsterdam. Het restaurant bood een unieke ambiance en voortreffelijke hapjes, waardoor de leden de kans kregen om te ontspannen en bij te tanken voordat ze verder gingen met de activiteiten van de dag.
Na de verfrissing was het tijd voor een ontspannen boottocht met de salonboot genaamd “De Jordaan” over het het IJ en het Noordzeekanaal. De leden stapten aan boord van deze prachtige boot en werden verwelkomd door de schipper en de bemanning. Gedurende de boottocht werden wij getrakteerd op verfrissende drankjes en een uitgebreid Amsterdams diner, waardoor de sfeer aan boord nog gezelliger werd. Er was volop gelegenheid om met elkaar te praten, te ontspannen en te genieten van het samenzijn.
Na een mooie dag was het tijd om terug te keren naar Noordwijkerhout. De bus bracht de leden veilig en comfortabel terug naar Cafe De Ruigenhoek.
Het jaarlijkse uitje van Sociëteit Noordwijkerhout was een groot succes. De combinatie van de Amsterdam Experience, de vlucht over Holland, restaurant Eerste Klas en de boottocht met “De Jordaan” zorgde voor een dag vol ontdekkingen, ontspanning en plezier. De leden keerden terug naar huis met mooie herinneringen en versterkte vriendschappen.

SoN vrienden onder elkaar

Unieke SoN ALV 2023

In een bomvolle zaal Wapenstaete heeft een bijzondere ALV plaatsgevonden. Na 16 jaar heeft de SoN een nieuwe voorzitter Gert-Jan van der Togt. Dit ging gepaard met een terugblik in het verleden ’Sonvato’ door middel van een video presentatie ondersteund door gesproken teksten van Piet van Duin. Dit allemaal in aanwezigheid en onder toezicht van onze eerste voorzitter Piet Broekhof.
We hebben terug mogen kijken naar de oprichting en oprichters van de SoN en 16 jaar voorzitterschap van Steven wat uiteraard hilarische momenten met zich mee bracht. Bedankjes en felicitaties waren niet van de lucht! Steven is met instemming van alle aanwezigen erelid geworden. Hij is de tweede in rij na Piet Broekhof
Een heerlijke, bijzonder gezellige SoN ALV die je niet had mogen missen. Getuigen foto’s hiernaast.

3 generaties voorzitters