Sociëteit Noordwijkerhout

Home Archief paginatitel 2020 Openbaar Vervoer met spreker Henk Waling

2020 Openbaar Vervoer met spreker Henk Waling

 

Beste SoN leden,

Graag nodig ik u uit voor de SoN avond van 9 januari 2020. Ook deze avond hebben we weer een bijzondere gast in de persoon van Henk Waling. Henk is lid van de Heerenclub De Zilk en al vele jaren werkzaam in het Openbaar Vervoer.

De presentatie zal daarom deze avond in het teken van Openbaar Vervoer staan. Zoals bekend is mobiliteit in onze samenleving van essentieel belang. Hoewel sommigen van ons daar weinig gebruik van maken is Openbaar Vervoer onmisbaar. Alleen al de Spoorwegen vervoeren meer dan 1 miljoen reizigers per dag, en in Amsterdam maken dagelijks meer dan 800.000 mensen gebruik van bus, tram of metro

Henk heeft in de OV-sector allerlei functies bekleed, onder meer als Directielid van het Gemeente Vervoerbedrijf  Amsterdam (GVB).

De laatste jaren was hij  als interim-manager/adviseur betrokken bij grootschalige projecten. Zo was hij Projectdirecteur RandstadRail in Den Haag.

In Amsterdam was hij onder meer verantwoordelijk voor de aanschaf van trams en metro’s.

Daarbij was hij onder meer nauw betrokken bij de afbouw en de ingebruikstelling van de NoordZuidlijn in Amsterdam.

Henk neemt ons daarom mee in de wondere wereld van de bouw van infrastructuur in een dichtbevolkte omgeving: hoe een project optimistisch van start kan gaan en hoe het vervolgens uit de hand kan lopen voor wat betreft kosten en planning. Risico’s, vertragingen, maar ook staaltjes van Hollands vakmanschap komen hierbij aan de orde.

Een mooi voorbeeld hiervan is de bouw van de genoemde NoordZuidlijn: Het bouwen van een metrotunnel  onder het historisch stadscentrum van Amsterdam . Hier geeft Henk ons een kijkje achter de schermen van de realisatie van een complex project in een complexe omgeving.

Kortom dit belooft wederom een interessante avond te worden.

Tevens zal deze avond Wim Aanhane als introducé worden uitgenodigd.

De koffie staat zoals gewoonlijk in Het Wapen van Noordwijkerhout klaar om 8 uur en de presentatie start om half 9.

Voor nu wens ik u een plezierige jaarwisseling en een goed begin!

Met vriendelijke groet,

Fred van Rooyen