Sociëteit Noordwijkerhout

Home Archief paginatitel 2020 Clean Energy Solutions

2020 Clean Energy Solutions

 

Beste SoN leden,

Graag herinner ik u aan de SoN avond van donderdag 13 februari 2020. Deze avond wordt in gezamenlijkheid met de ONNO georganiseerd. 

Tijdens deze avond wordt er een presentatie gegeven door Carl Holthausen van het bedrijf Holthausen Clean Energy Solutions.

Holthausen heeft zich onder meer ten doel gesteld om waterstof tanken in de Noordelijke provincies mogelijk te maken.

Hiertoe is er door het bedrijf auto aangeschaft die rijdt op waterstof en dus geen uitlaatgas uitstoot.  Deze waterstof wordt opgewekt middels elektrolyse en de stroom die daarvoor nodig is komt van wind,- en zonne-energie. Daarnaast beschikt Holthausen over de technologie om voertuigen met een brandstofmotor om te bouwen naar volledige of hybride waterstof oplossingen.

Tijdens de presentatie wordt een wagen getoond die op waterstof rijdt.

Met de aanschaf van dit voertuig wil Holthausen laten zien dat emissie-vrij rijden geen toekomst meer is.  En ons inspireren dit te volgen en duurzaam te gaan rijden. De waterstof techniek is voorhanden en het is mogelijk vanaf nu om de overstap te maken naar een duurzaam wagenpark.

Waterstof biedt echter nog veel meer kansen. Vaartuigen, treinen, scooters, brommobielen, allemaal kunnen ze met waterstof en brandstofcel worden uitgerust. De mogelijkheden zijn eindeloos en de technologie biedt enorme economische kansen. Meer info is te zien op https://youtu.be/IBmVZ0qoTIs

Omdat we meer ruimte nodig hebben om de auto te kunnen tonen zal deze SoN avond dit keer niet in Het Wapen plaats vinden.

Onze voorzitter is zo gastvrij geweest om zijn studio beschikbaar te stellen voor deze avond. Dus u bent op donderdag 13 februari vanaf 20.00 uur van harte welkom bij Studio Royale aan Smederij 11, te Noordwijkerhout. De presentatie start om 20.30 uur.

Tevens zal donderdag Wim Aanhane als kandidaat lid aanwezig zijn. Daarnaast mogen we ook een 5-tal introducés verwelkomen deze avond en wel in de persoon van John Warmerdam, Ronald van der Slot en 3 heren De Winter.

Tot ziens op donderdag!

Met vriendelijke groet,

Fred van Rooyen