Sociëteit Noordwijkerhout

Home Archief paginatitel 2022 Artificial Intelligence met spreker Erwin Haas van Wearelandscape

2022 Artificial Intelligence met spreker Erwin Haas van Wearelandscape

Beste SoN leden, 

Graag nodig  ik u namens het SoN bestuur uit voor de SoN avond aanstaande donderdag 10 maart!

Deze avond zal vindt plaats bij het Wapen van Noordwijkerhout.  U bent dan vanaf 20.00 uur welkom. En de presentatie start om half 9.

Deze presentatie gaat over iets waar we allemaal mee te maken hebben en meer over willen weten!

 

Namelijk de vraag wat is kunstmatige intelligentie (AI)?

Simpel gezegd heeft kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren en die zichzelf tijdens dat proces kunnen verbeteren op basis van de vergaarde informatie.
We hebben Erwin Haas van Wearelandscape bereid gevonden hier ons over te vertellen. Erwin is de oprichter van Landscape, een Data Science bureau uit Leiden dat concrete AI-gedreven software ontwikkelt en helpt met het identificeren van de meest waardevolle toepassingen binnen organisaties. Met een combinatie van een achtergrond in de Informatica én een honger naar het ondernemerschap en het oplossen van uitdagingen legt hij graag de brug tussen theorie en praktijk.
 
          Erwin:
De impact van Artificial Intelligence wordt steeds groter, maar “with great power comes great responsibility”. Wat is AI nu eigenlijk? Waar is het voor in te zetten? Waar moet je op letten voor een verantwoorde en waardevolle inzet? Aan de hand van een aantal praktische en herkenbare voorbeelden maken we duidelijk waar de hype nu eigenlijk over gaat en en wat het verschil maakt tussen een waardevolle toepassing en een doemscenario.
 
Kortom dit beloofd weer een interessante en leerzame avond te worden. We hopen dan ook op een grote opkomst donderdag!
Daarnaast hebben zowel Remco Duijndam als Willem Heemskerk aangegeven graag lid te worden van de de SoN! Beide heren van harte welkom bij onze societeit!
Tot ziens op de 10e!
Hartelijke groet,

Namens het SoN Bestuur 

Fred van Rooyen